عارفانه ها

گزیده سخنرانی های مذهبی

عارفانه ها

گزیده سخنرانی های مذهبی

۵ مطلب در فروردين ۱۴۰۴ ثبت شده است

 


دریافت

 

#سخنران استاد شجاعی

محسن کشتکار

 

 


دریافت

 

#سخنران استاد تراشیون

گزیده صوت اموزش تربیت نوجوانان صوت سیزده

 

کنترل نگاه به زرق و برق دنیا ایه اش چیه؟

وَلَا تَمُدَّنَّ عَیۡنَیۡکَ إِلَىٰ مَا مَتَّعۡنَا بِهِۦٓ أَزۡوَٰجࣰا مِّنۡهُمۡ زَهۡرَةَ ٱلۡحَیَوٰةِ ٱلدُّنۡیَا لِنَفۡتِنَهُمۡ فِیهِۚ وَرِزۡقُ رَبِّکَ خَیۡرࣱ وَأَبۡقَىٰ
 و هرگز چشمان خود را به نعمتهاى مادّى، که به گروه‌هایى از آنان داده‌ایم، میفکن! اینها شکوفه‌هاى زندگى دنیاست؛ تا آنان را در آن بیازماییم؛ و روزى پروردگارت بهتر و پایدارتر است! ۱۳۱ طه

 

کنترل نگاه به نامحرم هم که ایه اش معروفه:

قُل لِّلۡمُؤۡمِنِینَ یَغُضُّواْ مِنۡ أَبۡصَٰرِهِمۡ وَیَحۡفَظُواْ فُرُوجَهُمۡۚ ذَٰلِکَ أَزۡکَىٰ لَهُمۡۚ إِنَّ ٱللَّهَ خَبِیرُۢ بِمَا یَصۡنَعُونَ
 به مؤمنان بگو چشمهاى خود را (از نگاه به نامحرمان) فروگیرند، و عفاف خود را حفظ کنند؛ این براى آنان پاکیزه‌تر است؛ خداوند از آنچه انجام مى‌دهید آگاه است!
۳۰ نور

 

 

 

محسن کشتکار

قبل از خواب وضو بگیریم. بعد سر سجاده چند دقیقه با تمرکز تسبیحات حضرت زهرا س بگیم.

با دقت و‌ تمرکز برای رسیدن به کارها، نظمی  که باعث بشه به خدا بیشتر برسیم.

به نیت رسیدن به کارها نگیم. به نیت تقرب بگیم. نیت عالی هدف های جزیی را هم می گیرد به کارها که برسیم وقت خلوت و اختصاصی با خدا هم بیشتر میشه ان شاءالله.

باعث کمک کردن به نفی خواطر می شه چرا؟

چون یکی از مصادیق ذکر کثیر است. ذکر کثیر الهی که می آد ذکر شیطانی کم و کمتر می شه.

 

 

حضرت امیر(ع) می گوید: وقتی دیدم که فاطمه در انجام کارهای منزل به سختی و مشکل می افتد و وقتی قافله ای از اسراء را خدمت پیامبر اکرم (ص) آوردند به فاطمه گفتم پیش پدر نمی روی و خادمی را از او طلب کنی تا این مشقت و سختی خدمت در خانه از شما برداشته شود پس فاطمه (س) به نزد پدر آمد و چون در آن موقع جماعتی خدمت پیامبر (ص) بودند، حضرت فاطمه بازگشت و پدر متوجه شد که او را حاجتی مهم و کاری بوده است که اهمیت برای آن حضرت داشته است پس صبح فردای آن روز به منزل فاطمه (س) رفت و از علت آمدنش به منزل پیامبر اکرم (ص) سئوال کرد، حضرت فاطمه شرم کرد که واقعه را بیان کند، و آنگاه من [امام علی (ع)] به پیامبر (ص) عرض کردم شما می دانید که انجام امور خانه چه وضعیتی برای فاطمه (س) فراهم آورده است، تهیه آب و آسیاب کردن و جارو کردن و این امور، ایشان را خسته کرده اند و من به او گفتم که به بابا بگو تا خادمی به شما دهد .

پس پیامبر (ص) فرمود ای فاطمه آیا تو را دلالت و راهنمایی کنم بر چیزی که بهتر است از برای تو از خادمی در خانه و حضرت فاطمه عرض کرد: بلی ای رسول خدا.

پس پیامبر اکرم (ص) این تسبیح معروف را بدو آموخت که در هنگام خواب و در تعقیب هر نماز آن را بجای آورد. [1]

 


[1] دعائم الاسلام ج 1 ص 65- کشف الغمه ج 1 ص 449.

 

دو روایت در تکمیل:

شاید و شاید ترکیب دو روایت زیر این باشد تسبیحات حضرت زهرا س زمینه را برای نظم و ذکر کثیر حقیقی قلبی فراهم می کند. چون با ذهن اشفته حضور قلب ممکن نیست.

 

روایات ذیل ایه ۲۲۷ شعرا:

 

الصّادق ( أَنَّهُ سُئِلَ عَنْ قَوْلِ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ اذْکُرُوا اللهَ ذِکْراً کَثِیراً مَا هَذَا الذِّکْرُ الْکَثِیرُ قَالَ مَنْ سَبَّحَ تَسْبِیحَ فَاطِمَهًَْ (فَقَدْ ذَکَرَ اللَّهَ الذِّکْرَ الْکَثِیر.

امام صادق ( وَ ذَکَرُوا اللهَ کَثیراً؛ سؤال شد: «مراد از این ذکر کثیر چیست»؟ فرمود: «کسی که تسبیحات فاطمه زهرا (را بگوید خداوند را بسیار یاد کرده است».

تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱۰، ص۶۵۶

 معانی الأخبار، ص۱۹۳/ نورالثقلین

۴ -۲

(شعراء/ ۲۲۷)

الصّادق ( عَنْ أَبِی‌عُبَیْدَهًَْ عَنْ أَبِی‌عَبْدِ‌اللَّهِ (قَالَ: مِنْ أَشَدِّ مَا فَرَضَ اللَّهُ عَلَی خَلْقِهِ ذِکْرُ اللَّهِ کَثِیراً ثُمَّ قَالَ لَا أَعْنِی سُبْحَانَ اللَّهِ وَ الْحَمْدُ لِلَّهِ وَ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ وَ اللَّهُ أَکْبَرُ وَ إِنْ کَانَ مِنْهُ وَ لَکِنْ ذِکْرَ اللَّهِ عِنْدَ مَا أَحَلَّ وَ حَرَّمَ فَإِنْ کَانَ طَاعَهًًْ عَمِلَ بِهَا وَ إِنْ کَانَ مَعْصِیَهًًْ تَرَکَهَا.

امام صادق ( ابوعبیده نقل می‌کند: امام صادق (فرمود: از مهمترین واجبات خداوند بر بندگان یاد خدا می‌باشد، بعد از آن فرمود: «مقصود من از ذکر خداوند گفتن سبحان اللهِ و لا اله الا اللهُ و اللهُ اکبر نیست اگرچه این‌ها هم از ذکر به شمار می‌روند، مقصود از ذکر خدا آن است که هرگاه به حلال و یا حرامی رسید خدا را فراموش نکند، اگر طاعت است به آن عمل کند و اگر معصیت است از آن دست بر دارد».

تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱۰، ص۶۵۶

 الکافی، ج۲، ص۸۰/ نورالثقلین

محسن کشتکار

گزیده قسمت نهم دوره تربیت نوجوانان

 


دریافت

# سخنران استاد تراشیون

 

 

 

..فَقَالَ رَسُولُ اللَّهِ ص أَ لَا أُخْبِرُکُمْ بِخَیْرِ نِسَائِکُمْ قَالُوا بَلَى یَا رَسُولَ اللَّهِ فَأَخْبِرْنَا قَالَ إِنَّ مِنْ خَیْرِ نِسَائِکُمُ الْوَلُودَ الْوَدُودَ السَّتِیرَةَ الْعَفِیفَةَ الْعَزِیزَةَ فِی أَهْلِهَا الذَّلِیلَةَ مَعَ بَعْلِهَا الْمُتَبَرِّجَةَ مَعَ زَوْجِهَا الْحَصَانَ مَعَ غَیْرِهِ الَّتِی تَسْمَعُ قَوْلَهُ وَ تُطِیعُ أَمْرَهُ وَ.....پس رسول خدا (ص) فرمودند: آیا برایتان بگویم بهترین زنان شما کدامند؟ اصحاب عرض کردند بفرمائید، حضرت فرمود: از بهترین زنان شما آن زنى است که پر فرزند و مهربان، پوشیده و پاکدامن بوده و مقابل خانواده خود عزیز(نفوذناپذیر) و مقابل شوهر ذلیل(رام و نفوذپذیر) باشد، و آرایش و زینت‏کننده خویش براى شوهرش و از غیر او محفوظ و پوشیده باشد، آن زنى که گوش به سخن شوهر دهد و فرمانش را اطاعت کند، و..... (من لا یحضره الفقیه ج‏3، ص :387)

محسن کشتکار

برنامه زندگی پس از زندگی

قسمت ۱۹ از فصل ششم

 


دریافت
مدت زمان: 1 دقیقه 

محسن کشتکار